Veronába látogatnak Berardiék!

Szerző: Ragnotti


A Serie A 9. fordulójának nyitómérkőzésén a Hellas Verona otthonába látogat a Sassuolo együttese ma este. A középmezőny alsó részében elhelyezkedő csapatok csatájára 20 óra 45 perckor került sor a Bentegodi Stadionban.

Mindkét gárda vereséget szenvedett az előző fordulóban az olasz bajnokságban , hasonlóan egy-egy nagy csapat ellenében maradtak alul. A Veronának egy három meccses veretleségi sorozata szakadt meg, a Sassuolo viszont sorozatban harmadik (!) vereségét szenvedte el a bajnokságban.

Roberto De Zerbi együttese tehát gödörben van, bár a legutóbbi Inter elleni fiaskó alkalmával nagy feltámadást mutattak be hátrányból, de még így is vereség lett a vége a találkozónak a Mapei Stadionban… (3-4) Az eddig kapott 16 gólra nem lehetnek büszkék Reggio-Emíliában, és egy újabb fiaskó a mester állását is veszélybe sodorhatná.

Szokás egy emberes együttesként emlegetni a gárdát, a válogatott Domenico Berardi aktuális formája nagyban meghatározza a csapat eredményességét. Az olasz támadó eddig hat gólnál jár a bajnokságban, amivel hozza a szokásos formáját, inkább a csapatnak kellene a fiatal kora ellenére roppant rutinos csatár nyomában járnia! És legalább a pontszerzés útjára lépnie, mert különben könnyen a veszélyzónában találhatják magukat.

Zerbi a következő kerettel érkezik Veronába: Andrea CONSIGLI63  Stefano TURATI64  Alessandro RUSSO2  MARLON13  Federico PELUSO17  Mert MÜLDÜR19  Filippo ROMAGNA22  Jeremy TOLJAN35  Stefano PICCININI77  Giorgos KYRIAKOPOULOS4  Francesco MAGNANELLI8  Alfred DUNCAN10  Filip DJURICIC14  Pedro OBIANG23  Junior TRAORÈ44  Andrea GHION73  Manuel LOCATELLI7  Jeremie BOGA9  Francesco CAPUTO11  Gregoire DEFREL18  Giacomo RASPADORI25  Domenico BERARDI

A Hellas legutóbb a Napoli otthonában maradt alul úgy, hogy egy szoros meccsen mindkét félidőben egy-egy alkalommal kapituláltak. De előtte három mérkőzésen is veretlenek maradtak, a Juve otthonában jó kis csörtét vívtak és 2-1-re maradtak alul. A gárda hátsó alakzata is stabil, eddig összesen hét gólt kaptak, ugyanúgy , mint a listavezető zebrák vagy a második helyezett Inter. (Az Udine ebben a legjobb hat kapott találattal) Juric gárdájának támadójátékán kell , hogy javítson, mert kevés a rúgott találat… A rutinos portugál középpályás a legeredményesebb két lőtt találattal. 1 Silvestri3 Vitale5 Faraoni8 Henderson9 Stepinski10 DiCarmine13 Rrahmani14 Verre18 Lucas20 Zaccagni21 Gunter22 Berardi24 Kumbulla25 Danzi27 Dawidowicz29 Salcedo30 Wesley32 Pessina33 Empereur34 Amrabat66 Tutino77 Ciezkowski88 Lazovic98 Adjapong a mérkőzésre nevezett kerete a horvát szakvezetőnek.

Érdekesség, hogy a két csapat legutóbbi találkozásainál mindig a vendég nyert és úgy, hogy gólt sem kapott. Ma azonban talán nyíltabb sisakok támadójáték várható az eredménykényszer tekintetében. Meglátjuk.

A találkozó 20 óra 45 perckor kezdődik majd , és Luca Pairetto játékvezető dirigál majd.

A DIGI Sport 3 élőben közvetíti.