Fanatikusai segítségével Skóciában a Sasok

Szerző: Ragnotti


Az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában a listavezető Celtic otthonába látogat a Lazio. A kvartettben eddig három pontot szerző Római Sasok erősnek mondható kerettel érkeznek a skótokhoz, egy esetleges vendég sikerrel a tabellán helyet cserélhetne a két együttes, Inzaghi gárdája pedig ennek szellemében kelt útra Olaszországból. A csapatot 1500 szurkolója is támogatja majd az idegenbeli mérkőzésen, amely nagy erőt adhat nekik a nehéz pillanatokban.

Az E csoport listavezetője négy szerzett egységgel áll a kvartettben, a Celtic otthon a Kolozsvár ellen győzött, a Rennes otthonában pedig döntetlent ért el. Hazája bajnokságát a nagy rivális Rangers-el holtversenyben vezető zöld-fehérek egy Ross County elleni 6-0-s sikerrel hangoltak az olaszok elleni kupamérkőzésre. A gárda sok sérülttel számolhat, Arzani, Bain, Frimpong, Griffiths, Ntcham és Simunovic sem léphet pályára. Neil Lennon vezetőedző azonban nem spórolt az önbizalommal, ők otthon akarják tartani a három pontot:

“Nagyon motiváltak vagyunk, nagy meccsre készülünk a Lazio ellen. Új tapasztalatokra vágyunk a nemzetközi porondon, a szurkolóink számára csodálatos estét akarunk varázsolni. A rómaiak remek csapategységgel és kiváló kulcsjátékosokkal rendelkeznek, gondolok itt például az olasz válogatott Ciro Immobiléra, akit mindenképpen semlegesítenünk kell, de Milinkovic-Savic vagy Correa is klasszis futballisták.”

“Ha az egyenes kieséses szakaszba akarunk jutni, akkor győznünk kell ma este. Ntcham még mindig sérült, ma nem játszhat, Rogic azonban a legnagyobb örömünkre már jól van és reményeim szerint pályára is léphet. Scott (Brown) a kapitányunk, ma az ő rutinja döntő lehet. Mi a saját játékunkkal akarunk győzni, gyors döntéseket várok el a csapatomtól, nem fogunk spórolni az erővel, nyerni akarunk!

Az a fenti gondolatmenetből is látható, hogy az ősz egyik legnehezebb idegenbeli mérkőzése elé néz a Lazio. Azt Simone Inzaghi mester is kiemelte a meccs előtti sajtótájékoztatón, hogy forró hangulatra számíthatnak Skóciában:

A hétvégi bajnokin a csapatom a katasztrófális első félidő után nagy munkával kiharcolt egy pontja biztató is lehet a mai mérkőzés előtt – ezért elismerésem a fiúknak. A Celtic sokat fut és dinamikus futballt játszik, azt gondolom, erre nagyon oda kell figyelnünk, a hazai pálya atmoszférája félelmetesen jó.”

Lazzaritól ma sokat várok, ahogyan Jony-tól is, ma lehetőséget kapnak. Bár Radu és Alberto sérülés, Marusic eltiltás miatt nem játszhat, azt hiszem, komoly célokkal kezdjük majd a mérkőzést. Holnap 60 ezer ember lesz a stadionban, de Olaszországból is sokan kisérnek majd minket. A játékosaim nevében is mondhatom, ezért érdemes futballozni, profi játékosnak lenni! Jó meccset várok, ahol nem lehet szó a rasszizmus semmilyen formájáról.”

A gárda marketing menedzsere, Canigiani már jelezte korábban, várhatóan 1500 fanatikus kel útra Rómából a találkozóra. Ez nagy felelősség is amellett, hogy nagy támogatást adhatnak az együttesnek. Ezért a szabálykövető magatartásra is felhívta a figyelmet a csapat egyik sportvezetője.

A csapat korábbi védője, Vincenzo Mirra kiemelt pár fontosabb dolgot a mérkőzéssel kapcsolatban:

A csapat bizonyította, hogy rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy az ilyen mérkőzéseken sikeres tudjon lenni. Talán nagyobb folytonosság, forma állandósítás kell ahhoz, hogy igazán magas szinten tudjon futballozni a Lazio. Az Atalanta elleni első félidő nagy leckeként szolgálhatott a csapatnak. A Celtic mindig nagy lelkesedéssel és erővel játszik saját otthonában. Erősek, de támadásban szerintem nem elég gyorsak. A mi együttesünk ezzel szemben ott a leggyorsabb, a támadó szekcióban, Correa és Immobile dönthetnek majd. Lucas Leiva játéka meghatározhatja a támadásinkat, remek labdarúgó, sokat várok tőle, a csapattól pedig győzelmet.”

Mint látható, az olaszok bizakodóak, sőt, győzelemben bíznak a skótok ellen, és ha Inzaghi együttese magas szinten tartja a mérkőzés iramát, akkor egy-egy klasszis villanással megnyerheti az összecsapást ma este.

A mérkőzést a horvát Ivan Bebek játékvezető dirigálja majd, 21 órakor kezdődik, a DIGI Sport 2 élőben közvetíti.

Forza Lazio!