Az El-ben javítanának a Farkasok

Szerző: Ragnotti


Elég a döntetlenekből! – adhatná ki a jelszót Paulo Fonseca a Mönchengladbach elleni Európa-liga mérkőzés előtt. A Giallorossinak legutóbbi három tétmérkőzésén (bajnokság és nemzetközi kupa) csak döntetlenekre futotta az erejéből, a J csoportban legutóbb a Wolfsberger ellen idegenben remizett az együttes az európai porondon. Az Olimpicóban továbbra is a kvartett élén maradhat a bordó mezes csapat, ehhez az ősszel egyre jobb formába lendülő németeket kellene legyőzni ma este.

Genovában a hétvégén gól nélküli döntetlennel melegíttek a Farkasok a Sampdoria ellen, és most a hiányzók ellenére is győzni szeretnének Fonseca mester tanítványai. Persze nem lehet amellet sem elmenni szó nélkül, hogy a gárdának sok hiányzója van, többek között Cristante, Diawara, Kalinic, Mkhitaryan és Pellegrini biztosan hiányzik majd. Zappacosta, Ünder és Pastore játéka erősen kérdéses.

A Mönchengladbach elleni összecsapás előtt a csapat edzője bízott benne, hogy a kényszerűnek ható változtatások ellenére is sikerre törnek majd hazai környezetben.

“Még nem döntöttem a kezdőről, ez csak a meccs napján fog eldőlni. Santon játéka is kérdéses még, bár elvileg készen áll. Pastore bevethető, de nem biztos, hogy a kezdőben számolok vele. Ez a sérüléshullám egy új helyzet számomra, előző állomáshelyemen, Donyeckben összesen négy sérültünk volt az egész idényben. Bízom benne, hogy ez csak balszerencse, és nem lesz általános probléma a keretben.”

“Nagyon fontos lesz a pályára lépők számára, hogy megértsék, nagy küzdelemmel és sok futással tudjuk legyőzni a németeket. Sajnos Ünder és Mkhitaryan nem bevethető, de már a csapattal készülnek, edzenek egész héten. Jordan (Veretout) helyzete ellenben biztos középen. A Cagliari és a Sampdoria elleni döntetlen során is rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de mégsem tudtunk nyerni. Ebben javulnunk kell, és bízom benne, hogy ma este eredményesek leszünk.”

“Több fiatal Primavera játékos is a keretben lesz, ami nekik nagy segítség a fejlődésben, illetve hogy hozzászokjanak a felnőtt csapat légköréhez. Tisztában vagyunk azzal, hogy agresszív csapat a Borussia, és hogy nem véletlenül vezetik a Bundesligát. Dortmundban hétvégén ugyan megtorpantak, de nagyszerű gárdát alkotnak, azt hiszem az őket hasonlóan sújtó sérüléshullám ellenére is nagyon erősek. Nekünk saját magunkra kell koncentrálnunk, és megnyerni a találkozót.”

A német bajnokságot vezető Mönchengladbach nagyszerű formában érkezik az Olimpicóba, de azt ne felejtsük el, hogy a Dortmund ellen vereséggel hangoltak (1-0) a Farkasok elleni találkozóra. Tavaly a Bundesligában ötödik lett az együttes, így kvalifikálta magát a második számú európai kupasorozatra. Korábban többször is sikeresek voltak olasz csapatok ellen, hiszen például a Fiorentinát néhány éve 4-2-re győzték le az El-ben, látványos támadófocival – Stindl mesterhármast szerzett a Violák ellen.

Marco Rose mester Salzburgból érkezett Németországba, és gyorsan remek gárdát rakott össze, amely most némi meglepetésre vezeti a Bundesligát. A csapat új fiatal sztárja Marcus Thuram, a világbajnok francia védő, Lilian Thuram fia. A sokoldalú támadó már első Bundesliga góljait is megszerezte, és kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik. Embolo 22 éves korára egyik erőssége a csapatnak, a szélen és középen is bevethető támadó, Herrmannn pedig szélsőként nagy tapasztalatával segíthet, ő 2008 óta a klub játékosa, 355 mérkőzésen lépett már pályára a klub mezében.

Nagyon stabil és kemény ellenfélnek ígérkezik a német együttes, amely pontokért érkezik ma Rómába. Bár a hivatalos előzetesek szerint sok kérdőjel van a gárda várható felállást illetően, ne legyenek kétségeink, hogy kemény meccsre számíthat az AS Roma.

Nagy szükség lehet Edin Dzeko góljaira, és talán eljött az ideje, hogy a fiatal Kluivert is főszereplővé lépjen elő a csapatban, az ő lendületére építhet majd Fonseca mester. Vélhetően a korábbi szokásoknak megfelelően Florenzi is támadóbb feladatokat kaphat, egy sorral előrébb léphet. És Perotti is újra bevethető, hétvégén már kapott tíz percet a Samp ellen.

A mérkőzés 18 óra 55 perckor kezdődik Rómában, a skót William Collum játékvezető dirigál majd.

A DIGI Sport 2 élőben közvetíti majd a találkozót.