Ancelotti: “Egy izgalmas meccsen vagyunk túl”

Szerző: Bertorelli


A Napoli tegnap esti győzelmét követő interjún a Sky Sport Italia riporterének kérdéseire a nápolyi együttes részéről a győztes gólt szerző Lorenzo Insigne és Carlo Ancelotti válaszolt. A játékos és az edző között az utóbbi időben nem volt felhőtlen a viszony, de most úgy tűnik, hogy ez már a múlt.

Insigne, a Napoli csapatkapitánya meglepetésre a kispadon kezdett a Salzburg elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen, ám ez nem szegte kedvét.

„Elfogadtam az edző döntését, ezért nem idegeskedtem a helyzetem miatt. Ehhez a győzelemhez az egész csapat hozzájárult. A megfelelő szellemben léptünk pályára, és ezt meg is kell tartanunk az elkövetkező összecsapásokra.”

Bár sokan azt gondolták, hogy Insigne padoztatásával tovább nő a feszültség közte és Ancelotti között, mégis a játékos a gólja után az edzőjével együtt örült.

„Ami köztem és Ancelotti között történt korábban az már a múlt. Nagyon tisztelem őt, mivel még amikor nem is játszatott mindig éreztette velem, hogy bízik bennem és fontos része vagyok a csapatnak. Az utóbbi időszakban sokszor rossz hozzáállást tanúsítottam, amiért elnézést kérek mindenkitől. Továbbá szeretném a gólomat Tommasónak, a csapat szertárosának ajánlani (a közösségi médiában sokszor lehet őt kotyogós kávéfőzővel látni a játékosok mellett – szerk.), aki egy kisebb baleset miatt nem tudott velünk tartani Salzburgba. Mindannyian mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!” – zárta az interjút Insigne.

A továbbiakban a Sky Sport Italia munkatársa Ancelottitól kérdezett.

„Egy izgalmas meccsen vagyunk túl, ahol keményen harcoltunk és a mérkőzés legvégéig koncentráltunk. Nagyszerű eredményt értünk el. Jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, majd jött egy kis hullámvölgy, de a végére újra visszavettük a mérkőzés irányítását.” – értékelte röviden a látottakat Ancelotti.

A Napoli színeiben duplázó Dries Mertens történelmet írt tegnap este, ugyanis a klub ikonjának számító Diego Maradona 115 gólját hagyta maga mögött.

„Fantasztikus este volt ez számára, de a csapatnak is. A Napoli ugyanis három év után újra tudott idegenbeli mérkőzést nyerni a BL-ben.” – dicsérte játékosát és csapatát Ancelotti.

„Akik a padról álltak be nagyon jó hozzáállással tették mindezt. Mondtam Lorenzónak [Insigne – szerk.], hogy fog játszani és ő fogja eldönteni a meccset. Azt azonban nem tudtam, hogy 10, 20 vagy 30 percet adok neki. Nem vagyok varázsló, de ezt el is mondtam neki.”