Újabb edzőváltás Genovában, Thiago Motta edzőként térhet vissza a Serie A-ba!

Szerző: Benedicto


Mozgalmasan indult az idény a Serie A edzői számára. Bár még csak október van, máris a harmadik edzőcserére kerül sor a mezőnyben, a Sampdoria után a másik genovai klub is megvált vezetőjétől.

Aurelio Andreazzoli menesztése persze nem igazán váratlan, hiszen a csapat 8 forduló után mindössze egy győzelemmel, 5 ponttal szerénykedik a tabella 19. helyén – egyedül a városi rivális Sampdoriát utasítják maguk mögé. Két hete éppen a Samp volt az első klub, amely cserére szánta el magát a kispadon, Claudio Ranieri egy Roma elleni döntetlennel debütált a hétvégén.

A Genoánál ráadásul közismerten nem szokott sokáig tartani a türelem, Enrico Preziosi elnök úr pedig nem is hazudtolta meg magát, a mai napon hivatalosan is bejelentették Andreazzoli távozását a klub éléről.

Andreazzoli helyére egy régi ismerős érkezhet: bár a hivatalos bejelentésig néhány órát még várni kell, gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a klubot korábban középpályásként is szolgáló Thiago Motta veszi át a Grifoni vezetését.

Az egykori válogatott középpályás kinevezése minimum rizikós húzás, hiszen Motta eddig csupán a PSG utánpótlás csapatánál szerzett némi edzői tapasztalatot, felnőtt csapat élén ez lesz az első feladata.

A játékosként az Intert és a Barcelonát is megjárt Thiago Motta nemrégiben azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy egy interjú során arról beszélt: legszívesebben 2-7-2-es formációban játszatná a csapatát, ahol “a kapus a középpálya szívében játszana, tőle indulna minden támadás, és az elöl futballozó kettős nyomása szerezné vissza a labdát. Szerintem a támadók az első védekező játékosok, és a kapus az első támadó” – fogalmazott Motta.

Preziosi elnök úr a baljós előjelek ellenére jó szokásához híven már előre megnyugtatott mindenkit, és bár hivatalosan még be sem jelentette csapata új edzőjét, máris arról beszélt, hogy Motta mindenkit meg fog majd lepni a remek teljesítményével.

Amennyiben valóban kinevezik, Thiago Motta a Brescia elleni hazai bajnokin debütálhat a Genoa kispadján szombat este.