Napoli-Verona: hadilábon a gólszerzéssel?

Szerző: Ragnotti


A Napoli két gól nélküli döntetlen után fogadja holnap a Veronát az olasz bajnokság nyolcadik fordulójában. A BL-ben és a bajnokságban is csak döntetlenre volt képes Ancelotti alakulata, most a három meccs óta veretlen Hellast kellene két vállra fektetnie a délieknek.

A Verona némi meglepetésre a válogatott szünet előtt a Sampdoriát győzte le a Serie A-ban 2-0-s különbséggel. A középmezőnyben tanyázó Hellas eddig stabil együttes benyomását kelti, két gólnál egyetlen alkalommal sem kaptak többet a bajnokságban. Juric mester gárdája nem az egyéniségekre, hanem az egységre épít, ezzel pedig sikerülhet a gárda vezetőségének a terve, a biztos bentmaradás az első osztályban.

Bessa biztosan nem, Badu és Crescenzi vélhetően nem léphet a gyepre a holnapi találkozón. Juric mester vélhetően 3-4-2-1-es formációban, a Silvestri – Rrahmani, Kumbulla, Gunther – Faraoni, Ambramat, Veloso, Lazovic – Pessina, Verre – Stepinski kezdővel küldi fel fiait a pályára.

Épp egy ilyen fegyelmezett csapat ellen kellene a Napolinak újra megtalálni az utat a kapu felé szombaton kora este. A déliek formája elég ingadozó, akadozik a gépezet, ami egy nehéz mérkőzést is jelenthet a kékeknek a San Paolóban. A BL-ben a Genk, a bajnokságban pedig a Toro ellen sem volt gond a helyzetek kialakításával, de a befejezések finoman szólva sem jöttek össze a gárdának. Egyszer Mertens, majd Milik volt a középcsatár a mester rendszerében, azonban kevesebb sikerrel, mint arra Carletto számított.

A Liverpool elleni Bajnokok Ligája-bravúr után azt gondolhatta mindenki, hogy a gárda lendületét nem lehet majd megtörni, de azért az utóbbi hetek bizonyították, hogy nem lehetetlen. Különösen a Cagliari elleni hazai fiaskó volt fájó, és nyolc fordulót követően máris hat pontos távolságra kerültek a déliek a címvédő Juventustól.

Lozano, Hysaj, Maksimovic és Mario Rui játéka is kérdéses, ennek megfelelően variálhat a vezetőedző. Várhatóan 4-4-2-ben, a Meret – Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Ghoulam – Callejon, Allan, Fabian Ruiz, Insigne – Mertens, Milik névsorral kezdhetnek majd a kék mezesek. Ebből a lehetséges kezdőcsapatból is kitűnik, hogy Ancelotti nem variál, mindkét középső támadóját bevetheti a masszív Verona ellen, és otthon akarja tartani a három pontot a bajnokin.

Hagyományosan ez sikerül is a Napolinak, legutóbbi öt mérkőzésükön kivétel nélkül győzni tudtak ebben a párharcban.

A találkozó 18 órakor kezdődik Nápolyban, Piccinini játékvezető dirigál majd. A DIGI Sport 2 élőben közvetíti az összecsapást.