Albérletben a Bergamo!

Szerző: Ragnotti


Az oroszlánbarlangon kívül, de nem vészesen távol, Milánóban fogadja az Atalanta az ukrán Sahtar Donyecket a Bajnokok Ligájában. Első sikerére hajt a sorozatban Gasperini legénysége, amely a horvátországi pofont követően az olasz bajnokságban szerzett önbizalommal felvértezve szeretne versenybe szállni a C csoportban.

És, hogy milyen jó úton halad ebben az irányban az is mutatja, hogy a bergamóiak két idegenbeli győzelemmel melegítettek az első számú európai kupaporondra. Előbb a Milan, majd a Sassuolo otthonában arattak simábbnál simább sikereket, amivel a Serie A-ban a dobogó alsó fokára, az előző bajnokság sormintáját követve álltak fel a hétvégi fordulót követően. Az eredmények mellett a csapat játéka is üdvözítő volt és azt nézve, hogy ma is kicsit idegenben , San Siróban lépnek pályára, nem lehet gond ebből a szempontból sem. Mivel Milánó úgy 45 perces autóútra található Bergamótól, és ez áthidalható lesz a várhatóan 25 ezer szurkoló számára. Akik hazai hangulatot varázsolhatnak Milánóban is. Azt már korábban is láthattuk, hogy milyen erőt ad a tizenkettedik játékos a csapatnak, amelyre szükség is lesz a nagy Bl-rutinnal rendelkező ukránok ellen. ( a bergamói stadion későbbi felújítása alatt a hazai meccsek is itt lesznek majd az olasz bajnokságban)

“Ideje nyerni a Bajnokok Ligájában!” ezzel indult reggel a fontosabb bergamói újságok többsége és erre a reménykedésre a csapat jelenlegi formája is alapot szolgáltathat. Gasperini mester várhatóan a padra ülteti majd Masiello, Hateboer, Ilicic és Freuler kvartettjét. És Muriel a kisebb sérülése ellenére már ugyanitt foglalhat helyet. A kezdő a Gollini- Palomino, Kjaer, Toloi- Gosens, Pasalic, De Roon, Castagne- Malinovszky, Gomez- Zapata összeállításban rohamozhatja az ukránokat.

Akiket az ukrán bajnokságban látott teljesítménye alapján még nem lehet teljes pontossággal nem lehet felmérni, mivel a hazájukban csak a Dinamo Kijev képvisel hasonló játékerőt… Legutóbb a Vorszklát verték hazai pályán 4-0-ás különbséggel és tíz pont előnnyel vezetik a pontvadászatot. Utoljára a City ellen bizonyíthattak volna a Bl-ben, de a sorozat egyik nagy esélyese egy hármast gurított nekik Ukrajnában.

Azt már fentebb írtuk, hogy az Atalanta, meglepő különbségű vereséggel nyitott a sorozatban Zágrábban, de azokból a hibákból tanulva, most sikert kovácsolhat a Gasperini legénység az elmúlt hét történései után.

Ha ez így lesz , akkor ma megkezdheti a pontgyűjtést a csapat albérletben, de nem egészen idegenben.

Folytassa, Atalanta Bergamasca Calcio!