Klubrekord közelében az Inter

Szerző: Adamo


Szombat este az olasz bajnokság hatodik fordulójában a hatodik győzelmét aratta az Inter együttese, amely ezúttal a Sampdoria otthonában aratott 3-1-es sikert. A milánóiak ezzel továbbra is hibátlan mérleggel vezetik a Serie A mezőnyét, az egy döntetlen miatt mögöttük két ponttal lemaradó címvédő és rekordbajnok Juventus előtt.

A Nerazzurri története során csak egyszer rajtolt ilyen eredményesen, az 1966-1967-es idényt hétből hét sikerrel kezdte a gárda, az azóta eltelt több mint fél évszázad során egyszer sem voltak képesek hasonló bravúrra.

A rendkívül fontos láncszemnek tartott Antonio Conte irányításával az Inter a Lecce, a Cagliari, az Udinese, a Milan, a Lazio és a Sampdoria csapatait pipálta le, jövő hétvégén pedig a Juventus elleni szuperrangadó keretein belül állíthatják be a klubrekordot.

Az ominózus évben Helenio Herrera irányította az Inter csapatát, és a bajnokság első hét fordulójában a Foggia, a Vicenza, az Atalanta, a  SPAL, a Lecco, a Brescia és a Torino ellen is diadalmaskodni tudtak, ám a szezon végén végül csak a második helyen zártak a Juventus mögött.

Az olasz bajnokságban az ősz rangadójára jövő hétvégén, október 6-án, vasárnap este 20:45-től kerülhet sor a San Siróban az első két helyezett Inter és Juventus csapatai között, amely – bár még csak a 7. forduló lesz – a szakértők szerint akár a téli bajnoki címről is dönthet.