Az Inter Conte köré épült

Szerző: Adamo


Antonio Conte irányításával az ötödik mérkőzését is megnyerte az Inter az olasz bajnokság (Serie A) újonnan rajtoló idényében, mellyel az egykori olasz szövetségi kapitány klubrekordot állított fel a milánói gárda történetében.

Az egykor a Juventust is irányító karmesterről a minap egy interjúban az Inter egyik legnagyobb nyári igazolása, az Atlético Madridtól érkező veterán uruguayi hátvéd, Diego Godín is megosztotta a nyilvánossággal véleményét:

“Kétségkívül az Inter Conte köré épült a nyáron, ő a legfőbb eleme a kirakós játéknak. Nagyszerű edzőnek tartom őt, akárcsak Diego Simeonét, mégis sok mindenben különböznek. Az Interben nagyobb hangsúlyt fektetünk a játék taktikai elemeire, több videózás szerepel a programban, személyesen pedig szabadabban játszom. További különbség, hogy az Atléticóban főnök voltam, az Interben viszont csak egy új játékos vagyok a többi közül.”

A rutinos labdarúgó a csapat bajnoki esélyeiről ugyanakkor diplomatikusan fogalmazott: “Mindenki azt mondja ránk, hogy az esélyesek közé tartozunk, meglátjuk majd, hogy mi lesz. Azért nem szabad elfelejteni, hogy a Juventus is nagyszerű játékosokat igazolt a nyáron, de bízom benne, hogy versenyre kelhetünk velük.”

Az Inter a bajnoki folytatásban ma este, 18 órától a Sampdoria ellen kísérelheti meg begyűjteni szezonbeli hatodik győzelmét.