Milánóba látogatnak a Sasok

Szerző: Ragnotti


serie-a-logo

A Roma – Atalanta mellett rendeznek egy másik rangadót is ma este, az Inter a Laziót fogadja. A tavalyi szezonban több fontos csörtét is vívtak egymással a csapatok, most az Internek van miért törlesztenie a rómaiak irányába, ezért ma egy kiélezett találkozó várható a bajnokság ötödik fordulójában.

A 2018-as szezonban ez a mérkőzés fordított pályaválasztás mellett még a milánóiak Bajnokok Ligája indulásáról döntött, azonban azóta sok dolog megváltozott a csapatokat illetően. Személyi ügyekben is, hiszen az akkor duplázó csapatkapitány, Mauro Icardi kegyvesztettként Párizsba távozott, Spalletti mester ugyancsak elhagyta a hajót, a legutóbbi két mérkőzést pedig a Római Sasok nyerték meg. Különösen ez év januárjában volt fájó a búcsú a kupában a Nerazzurri számára, hiszen hazai környezetben estek ki a Lazio ellen a negyeddöntőben. Majd a bajnokságban tavasszal egy ugyancsak hazai vereség rontotta a statisztikát, de azért a Bajnokok Ligája indulás meglett a kék-feketék számára.

Antonio Conte színre lépésével pedig nagy változások történtek a fegyelmi helyzetben is, és a minőségi javulás is bekövetkezett a gárdánál. A hétvégi, Milan elleni városi derbi myegnyerése pedig csak javította a hangulatot, amely most az eredményekben is megmutatkozik. A Milan ellen meggyőző sikert aratott a gárda, amely jelenleg a második pozícióban mutatkozik meg a tabellán (a Juventus már egyel több mérkőzést játszott), de a mutatott játék az, ami igazán meggyőző. A mester pedig nem venne vissza a tempóból, ugyanakkor beszélt az eddig kevesebb lehetőséget kapott játékosokról is a sajtó tájékoztatón.

“A holnapi mérkőzésen mindenkire szükségünk lesz, a Lazio kemény ellenfél. Simone Inzaghi egy alábecsült, de kiváló edző, remek taktikával felvértezve. A szezon egyik legsűrűbb és legszorgalmasabb időszakában vagyunk. Négy győzelmet arattunk a bajnokságban, de az még szinte el sem kezdődött. Megvannak a céljaink, ahogyan a Juventusnak és a Napolinak is.”

Sok a mérkőzés a szezonban, de sok játékosom is van. Folyamatosan fogom azokat is bevetni, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, ez többek között Bastonira, Sanchezre, Biraghira és Lazaróra is vonatkozik. De Vrij egyre jobb állapotban van, ma pályára is léphet. Barella nagy lehetőséget kapott a sorstól, ő lehet a jövő az Inter középpályáján, akár egy évtizedre is. Sensi pedig nagyon jól futballozik. Az én csapataimban a középpályásoknak nagyon fontos szerepe van. Ez a klub egy új, hosszú távú projektet indított el, ebben nagy szerepe van Zanettinek és Gabriele Orialinak is. Köszönet a munkájukért!”

A Nerazzuriban hiányzó nincs, ennek megfelelően Conte bőven variálhat majd.

A Lazio a hétvégén hozta a hazai sikert a Parma ellen, Immobile (milyen jó, hogy az El-ben pihentette a mester) és Marusic góljaival győzték le a Sonkásokat. Egy bajnoki és egy El-fiaskót követően újra győztek a rómaiak, most azonban egy komoly feladat vár rájuk a San Siróban. Kishna, Lukaku és Radu sérültek, rajtuk kívül viszont teljes a keret. Inzaghi azért vélhetően egy óvatosabb kezdőben is gondolkodhat a mai mérkőzésen az Inter remek formája miatt, de bátor játékra számíthatunk Inzaghi együttesétől. A Parma elleni meccs megmutatta, hogy a kötelezőnek ítélt győzelmeket be tudja söpörni a gárda, így esély lehet arra, hogy felfelé zárkózzon, tapadjon a csapat az élmezőnyre. A keret:

Kapusok: Guerrieri, Proto, Strakosha VédőkAcerbi, Bastos, Lazzari, Luiz Felipe, Lukaku, Marusic, Patric, Vavro Középpályások: Berisha, Cataldi, Jony, Leiva, Luis Alberto, Lulic, Milinkovic, Parolo Támadók : Adekanye, Caicedo, Correa, Immobile.

A várható összeállítások:

Inter (3-4-2-1): Handanovic – Godin, De Vrij, Skriniar – Candreva, Vecino, Brozovic, Asamoah – Sensi – Lukaku, Politano.

Lazio (3-5-2): Strakosha – Acerbi, Luiz Felipe, Marusic – Milinkovic-Savic, Leiva, Luis Alberto, Lulic – Correa, Immobile.

A mérkőzést Maresca játékvezető dirigálja majd, és 21 órakor kezdődik a San Siróban.

A DIGI Sport élőben közvetíti a találkozót.