Conte, Giampaolo, Lukaku – nyilatkozatcsokor a Derby della Madonnina után

Szerző: Benedicto


serie-a-logo

Tegnap este rendezték meg a szezon először Derby della Madonninát, azaz az Inter és a Milan összecsapására. A találkozót – talán mondhatjuk, hogy a várakozásoknak megfelelően – a szezont jobban kezdő, Conte-féle Inter nyerte, akik így 4/4-es mutatóval vezetik a bajnokságot.

A mérkőzés után természetesen többeket is mikrofonvégre kaptak az olasz zsurnaliszták, a két csapat vezetőedzője mellett a harmadik interes gólját megszerző Romelu Lukaku is értékelt.

“Az Inter tapasztaltabb nálunk” – Giampaolo

“A mérkőzés elején túlságosan bizonytalanok voltunk, a meccs további részében pedig az Inter a nagyobb tapasztalata segítségével kerekedett fölénk. A Milan végig meccsben volt, csak a tapasztalat mértékében volt különbség, és bizonyos fokig ezt is át tudtuk hidalni. A játékosaim sokszor olyan területekre mozogtak, ahová nem kellett volna, emiatt viszont labdavesztéskor üres területek maradtak mögöttünk. Próbáltunk magasan játszani, ami kockázatot jelent, de hátul ülni, és kontrákra játszani csak energiapocsékolás lenne.”

“Azt gondoltam, hogy Rafael (Leao) gyorsasága gondokat okozhat az Inter védelmének. Ez is egy tökéletes példa az imént elmondottakra: vele szemben Diego Godín tapasztalata jelentette a különbséget.”

Conte: “Megérdemelt győzelem”

“Kezdjük azzal, hogy a derby mindig különleges mérkőzés, különösen, ha mindkét csapat ilyen tekintélyes, mint az Inter és a Milan. A fiúk minden szempontból jó teljesítményt nyújtottak. Egy csalódást keltő BL-meccs után érkeztünk, ami csak még jobban feltüzelt minket a mai meccsre. Ez egy megérdemelt győzelem volt, örülök a szurkolóinknak, mert egy derby mindig igazán különleges.”

“Lukaku ennél is sokkal többre képes, ezt neki is megmondtam. 26 éves, és a képességeinek köszönhetően van itt. Ha megfelelően dolgozunk vele, nagyon fontos szerepet tölthet itt be. Lautaro Martinez viszont még csak 22 éves, napi szinten fontos foglalkoznunk ezekkel a játékosokkal, hogy fejlődjenek. Szerencsére a srácok is szeretnének dolgozni, nekem pedig ez a munkám. Örülök a bajnoki kezdésnek, de a BL-startnak már kevésbé, de azt hiszem, az az eredmény is segíthet minket a helyes irányba állni.”

“Mindenki olyan edzőt szeretne, mint Conte” – Lukaku

“Nagyon szoros a kapcsolatom Contéval, mivel ő olyan edző, aki igazán sokat segít nekem. 26 éves vagyok, és pont egy ilyen edzőre van szükségem, aki nap mint nap segít és motivál. Nagyon örülök, hogy itt lehetek és hogy vele dolgozhatok. A mai mérkőzés nagyon fontos volt számunkra, de a következő találkozónk is nehéz lesz a Lazio ellen. Örülünk a három pontnak. A Slavia Prague elleni meccs nehéz volt, de mára jól felkészültünk, és erős választ adtunk. Nem akarok most címekről beszélni, egyelőre mindig csak egy mérkőzéssel törődünk.”