Buffon legendás rekordot állított be

Szerző: Adamo


Az olasz rekordbajnok és címvédő Juventus szombati, Hellas Verona elleni nyögvenyelős hazai győzelme alkalmával a 2019-2020-as szezonban először jutott szerephez a torinóiak veterán hálóőre, Gianluigi Buffon.

A 41 esztendős kapuslegenda a találkozón pályafutása során 902. alkalommal lépett pályára klubcsapat színeiben tétmeccsen, ezzel Buffon beállította egykori válogatottbeli csapattársa, Paolo Maldini mindenkori csúcsát.

A középhátvéd annak idején az AC Milan csapatában töltötte a teljes pályafutását, míg Buffon mindezt három különböző klub színeiben érte el: 657 mérkőzést játszott a Juventusban, 220-at a Parmában és 25-öt a PSG-ben.

Buffon 1995-ben került fel a korosztályos együttesektől a Parma első csapatához, majd 2001-ben igazolt át a torinóiakhoz, ahol karrierje zenitjét és legnagyobb sikereit töltötte egészen 2018-ig. A tavalyi szezonra a PSG csapatához igazolt át, ám adott volt számára a lehetőség a Juventushoz való visszatérésre, így 41 éves korában sem hagyott fel az aktív sporttal.

Buffon számos egyéni elismerés és olasz bajnoki vagy Kupa-győzelem mellett 2006-ban világbajnoki címet nyert az olasz válogatott első számú kapusaként, míg a Parmával UEFA-kupa-győztes lett, de a Bajnokok Ligája serlegét ezidáig még soha nem sikerült elhódítania.