A Serie A-ban köthet ki az argentin tehetség

Szerző: Adamo


serie-a-logo

Az olaszországi átigazolási hírekkel foglalkozó Calciomercato portál jelentése értelmében a Serie A élmezőnyéből a bajnok Juventus és a kihívók közt számon tartott AS Roma egyaránt szívesen látná az argentin Boca Juniors fiatal karmesterét, Agustin Almendrát.

A 19 esztendős belső középpályás fiatal kora ellenére a tavalyi szezonban 15 felnőtt bajnokin szerepelt nevelőegyesülete színeiben, az idei kiírásban eddig kétszer léphetett pályára sérülése és eltiltása miatt, de jó eséllyel hamarosan ismét bevetésre készülhet. Almendra a Bocában nyújtott megbízható teljesítménye mellett az argentin U20-as válogatottnak is állandó szereplője.

Mindkét klub joggal reménykedhet a tehetséges játékos leigazolásában, ugyanis a Juventus a néhány éve már Bentancurt megszerezte a “genovaiaktól”, míg a Roma mellett az szólhat, hogy egykori játékosuk, Nicolas Burdisso a Boca sportigazgatója, aki például a közelmúltban Daniele De Rossit is Buenos Airesbe csábította.

Ugyanakkor korántsem lehetünk biztosak abban, hogy Almendra csak a Serie A-ba igazolhat, mert a La Liga legalább ennyire vonzó lehet számára. Szolgálatai iránt Spanyolországból a teljesség igénye nélkül a Real Madrid, az Atlético Madrid, a Sevilla és a Valencia csapata is komoly érdeklődést mutat.