Fonseca: „A Roma sokat tanult a derbiből”

Szerző: Bertorelli


Paulo Fonseca, a Roma edzője a tegnapi Istanbul Basaksehir elleni kiütéses győzelem után adott interjút a Sky Sport Italia munkatársainak, ahol beszámolt arról mi kellett a sikerhez.

„Valóban igaz, hogy nem tetszett az, amit az első félidőben láttam. A letámadásaink és a támadójátékunk nem volt hatékony, mindemellett nagyon lassúak is voltunk. A második félidőben, azonban sok gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki.”

A Giallorossi játéka a bajnokság legelején eléggé dadogott –  3-3 a Genoa, majd 1-1 a városi rivális Lazio ellen – de most úgy tűnik, hogy beindultak a dolgok. Az előző fordulóban 4-2-re verték a Sassuolót, míg a törökök elleni Európa-liga meccsüket kapott gól nélkül hozták le.

„A Lazio elleni mérkőzés nagyon fontos volt számunkra, mivel rávilágított azokra a részletekre, hogy mit csinálunk rosszul, és azon a meccsen sokszor hibáztunk. A segítőimmel megvitattuk a kritikus pontokat, melyek szükségesek a jó teljesítményhez. Utána a játékosoknak elmondtuk, hogy sokkal agresszívebbeknek kell lenniük a pályán és labdát mindig tartsák az irányításuk alatt. És a csapat megértette mindezt” – mondta Fonseca.

„Elégedett vagyok a fejlődés irányával és ahogy játszik a csapat. Nagyon fontosak a passz sávok, melyeket csak mozgással tudunk kihasználni és újakat teremteni. Bizakodó vagyok, mivel az összes játékosom megértette, hogy mit szeretnék tőle látni a pályán. Befogadóak az ötleteim irányába. Fontos, hogy ne kapjunk gólokat, de szerencsére nagyon jó a támadójátékunk jelenleg.”

Az interjúban rákérdeztek Edin Dzekóra is. A bosnyák támadó a nyári mercato során közel volt az Interrel való megállapodáshoz, azonban mégis hosszabbított a fővárosiakkal.

„Beszéltem Dzekóval az előszezon alatt, és meggyőztem arról, hogy az általam elképzelt játékrendszer ideális számára” – zárta rövidre Fonseca.