Kolozsváron vendégségben a rómaiak

Szerző: Ragnotti


Az Európa-liga csoportkörének első fordulójában Romániában lép pályára ma este a Lazio együttese, a CFR Cluj ellen kezdik meg a szereplést a második számú európai kupasorozatban a Sasok.

A hétvégi bajnoki fordulóban Simone Inzaghi együttese előnyből kapott ki Ferrarában a SPAL-tól, Kurtic hosszabbításban szerzett gólja döntött a hazaiak javára. A mester pihentetés céljából a padra nevezte Correa-t és Milinkovic-Savicot is, de az utolsó húsz perce mindketten beszálltak a vesztes csapatba. A városi rivális AS Roma elleni 1-1-es döntetlennel végződött derbi után a csapat ezúttal pont nélkül maradt a bajnokságban, ezért most vélhetően sikerrel akar kezdeni az El-ben.

A Lazio első számú támadója, Immobile nélkül kénytelen kiállni a román csapat otthonában, nincs is az utazó keretben az olasz válogatott labdarúgó. A következő kerettel utazott a római brigád:

Kapusok: Guerrieri, Proto, Strakosha
Védők: Acerbi, Bastos, Lazzari, Luiz Felipe, Lulic, Patric, Vavro
Középpályások Berisha, Cataldi, Correa, Jony, Leiva, Milinkovic, Parolo
Támadók: Adekanye, Caicedo

Radu, Immobile és Luis Alberto is Olaszországban maradtak különböző sérüléseik miatt, arra van esély, hogy a vasárnapi bajnokin pályára lépjenek. Marusic eltiltás miatt nem lehet a többiekkel. Inzaghi mester a hétvégi meccsen tapasztalt hibákról is beszélt:

“Meg kell tartanunk az egyensúlyt, egy félidőn át jól játszottunk Ferrarában, mégis pont nélkül tértünk haza. Rossz döntéseket hoztam én is, vállalom a felelősséget. Az Olasz kupa megnyerésével kerülhettünk ki az európai kupaporondra, a bajnokságot gyengén zártuk. Holnap Strakosha áll majd a gólvonalon, de bízom a többi portásomban is. Radu, Immobile és Luis Alberto otthon maradtak, bízom benne, hogy a Parma ellen már hadra foghatóak lesznek. A csoportunk nagyon nehéz, a Cluj, a Celtic és a Rennes is nagyon jó csapatok. A kolozsváriak fizikálisan nagyon jók, kemény párharcokra kell felkészülni, Petrescu pedig remek, rutinos edző. Bastos és Savic is kezdő lesz, Radu viszont, bár bár nagyon szeretett volna játszani a hazájában, nem tudjuk kockáztatni a szerepeltetését. Meg kell mutatnunk, hogy jó csapat vagyunk, fegyelmezett játékot várok ma este!”

A kolozsvári együttes csalódott volt, hogy búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a Slavia Praha jelentette a végállomást számukra. Azt két napja láthattuk az Inter ellen, hogy milyen stabilok a csehek, közel voltak a bravúrhoz a milánóiak ellen. A Cluj a Voluntari elleni 5-0-s hazai sikerrel hangolt a mai mérkőzésre, a csereként gólt szerző francia Omranit ki is emelte Inzaghi a sajtótájékoztatón. Culio és Vinicius sérültek, ők nem állnak majd Petrescu mester rendelkezésére.

A lengyel Daniel Stefanski játékvezető dirigál majd az összecsapáson, amely 18 óra 55 perckor kezdődik.

A DIGI Sport 2 élőben közvetíti majd a mérkőzést.