Egyetlen olasz a kezdőben, negatív BL-rekordot döntött a Juventus Madridban

Szerző: Benedicto


Mint ismert, 2-2-es döntetlent játszott az Atletico Madrid vendégeként a Juventus a tegnap esti BL-nyitányon. A döntetlent előre talán mind aláírtuk volna, utólag viszont a 2-0-s előny elvesztése miatt kicsit keserű lehet a szájízünk.

A keserű szájízhez azonban egy negatív rekord is társulhat a torinói szurkolók körében, ugyanis a Zebrák kezdőjében csupán egyetlen olasz játékos, Leonardo Bonucci kapott szerepet, ilyenre pedig korábban sosem volt még példa a csapat történelmében.

Különösen érdekes ez annak függvényében, hogy a Juventus korábban évtizedekig éppen arról volt híres, hogy nagy mértékben támaszkodik a hazai játékosokra, az 1996-os, sikerrel megvívott BL-döntőben például 9 olasz játékos lépett pályára kezdőként – a kivételt akkor a portugál Paulo Sousa és a francia Didier Deschamps jelentette.

Ehhez képest a tegnapi összecsapáson Leonardo Bonucci egyedüliként képviselte Itáliát a kezdőcsapatban, a soknemzetiségű csapatot egyébként összesen 10 nemzet alkotta, egyedül Brazíliát képviselte két játékos Alex Sandro és Danilo személyében.

A helyzet a cserékkel sem változott, a kispadon is mindössze két olasz, Gianluigi Buffon és Federico Bernardeschi kapott helyet, ők azonban nem jutottak szóhoz tegnap este.

Nyilvánvalóan több dolog vezetett odáig, hogy csak egyetlen olasz kapott szerepet a Juventus kezdőjében, Giorgio Chiellini például szinte biztosan játszott volna, ha nem sérül meg néhány héttel ezelőtt. Douglas Costa hétvégi sérülése után sokáig Bernardeschi játéka is biztosnak tűnt, de végül a gólt is szerző Cuadrado mellett döntött Sarri. De Sciglio szintén sérülés miatt maradt ki, Perin és Pinsoglio tartalék kapusok, Daniele Rugani pedig mindössze ötödik számú középhátvéd a csapatnál.