Nem fél az Atalanta a balkáni hangulattól

Szerző: Ragnotti


Az Atalanta története során első alkalommal megkezdi a szereplését az első számú európai kupasorozatban. Horvátországba, a Dinamo Zagreb otthonába látogatnak a bergamóiak az első körben, és nagy várakozással tekintenek a mérkőzés elé.

Az Atalanta csodálatos bajnoki idényt követően szerezte meg a bronzérmet a Serie A-ban a mögöttünk hagyott szezonban, a jutalmuk pedig a Bajnokok Ligája indulás lett. A kék-feleték ma este kezdenek Zágrábban, a Dinamo ellen. A gárda mesterének, Gasperininek elévülhetetlen érdemei voltak a sikerekben, és most megmutathatják oroszlánkörmeiket a legrangosabb európai kupakupasorozatban is. A nagyszerű szurkolótábor is hozzátette a magáét a sikerekhez, ezt sem felejtik el megemlíteni az Atalantával kapcsolatban. Gasperini mester a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a híresen fanatikus zágrábi szurkolótábor segítheti a hazai együttest, de nem félnek a Maksimir Stadion légkörétől:

“Korábban már játszottunk olyan félelmetes és nehéz színhelyeken, mint Genoa, Nápoly, Dortmund, vagy épp Liverpoolban az Everton ellen, ezért nem ijedünk meg idegenben sem. Jó eredményeink voltak korábban, erre építhetünk. Ne feledjük el, hogy 3000 szurkolónk utazik minket támogatni Horvátországba, értük is küzdünk majd.”

A gárda várhatóan Ilicic-csel, Zapataval és Alejandro Gomezzel rohamozhatja majd a horvátok kapuját, ebből is látszik, hogy egyáltalán nem deffenzív felállásban léphetnek pályára Zágrábban. Ahogyan gasperini hangsúlyozta a mérkőzés előtt, bátran lépnek fel az első csoportmérkőzésen.

A szlovén Ilicic bombaformában játszott a nemzeti csapatában az Európa-bajnoki selejtezőkön, előkészítésben és a kapu előtt is sokat várhatnak tőle. Zapata pedig szállíthatja a gólokat Papu Gomez remek átadásai után, ez a trió nagy szerepet játszhat majd a mérkőzésen.

A találkozó 21 órakor kezdődik majd, a spanyol Jesús Gil Manzano játékvezető dirigálja majd.

Forza Atalanta!