Cristiano Ronaldo: Előttem az utódom!

Szerző: Ragnotti


Ma este Spanyolországban vendégeskedik a Juventus, az Atlético Madrid otthonába látogat az Öreg Hölgy a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A Cristiano Ronaldo vezette Zebrák az új portugál csodatini, Joao Felix által fémjelzett Matracosok ellen máris rangadót vívnak a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörében.

A Corriere dello Sport a két portugál párharcaként vezeti fel az összecsapást, kiemelve azt, hogy Cristiano még mindig nem a múlt, ezzel szemben Joao Felixet a a jövő emberének titulálják. Nem felejti el megjegyezni az újság, hogy Ronaldo eddig minden sorozatot figyelembe véve 25 gólt szerzett az Atleti ellen, vagyis a mai ellenfél mumusának is számít a Juventus sztárja. Különös tekintettel a tavalyi nyolcaddöntős párharcra, amikor is triplázott a madridi brigád ellen CR7, ezzel továbbjuttatva a torinóiakat a sorozat egyenes kieséses szakaszában.

A La Gazzetta dello Sport is Ronaldóval indít, az “Ideje repülni!” címszóval indítja útjára az Öreg Hölgyet a Bajnokok Ligájában. Ehhez pedig sok bátorságra lesz szükség a lap szerint, az újdonsült mesternek, Sarrinak változtatásokra is szüksége lesz a mérkőzés előtt.

Ugyanis több sérült is van a csapatban, Chiellini, Perin, Pjaca, Costa és De Sciglio is hiányozni fog a keretből, Pjanic ugyanakkor valószínűleg pályára léphet majd. A hétvégi, Fiorentina elleni derbin sem tündökölt az együttes, gól nélküli döntetlent játszottak a bajnokságban még nyeretlen lila mezesekkel. Bátorságra szükség lesz, mert az Atletico továbbra is kemény dió hazai környezetben, de a legutóbbi párharcra építhet a mester. Kérdés, hogy hajlandó lesz-e a kispadról bevetni Dybalát, aki egyelőre nem kapott sok bizalmat a szezon kezdetén.

A csapat nem rohanhat fejjel a falnak, hiszen a Simeone által irányított Matracosok nagyon veszélyes játékra képesek egy kinyíló ellenfél ellen. Bár a hétvégén a Real Sociedad otthonában kapitulált a spanyol csapat, a szünet után kapott gólokkal alulmaradtak a bajnoki mérkőzésen (2-0). Persze most nem erre kell készülnie a Bianconerinek, mert a ravasz Simeone mester meglepetéseket is okozhat az esti találkozón. Az már biztos, hogy Morata nem léphet pályára, sérülés miatt maradt ki a keretből az ex-Juve labdarúgó.

Az első körben még nem számíthatunk nyílt sisakos támadójátékra egyik oldalon sem, de mindkét együttes szeretne jól indulni a csoportkörben. Sokat számíthatnak az egyéni megmozdulások és teljesítmények, ezért is emelték ki az olasz médiumok Cristianót a találkozó felvezetésében. A portugál zseni a válogatottban sem restelkedett, a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezőn négyet vágott a válogatottban, és ezt a formáját akarja átmenteni a Bajnokok Ligájába is. Motivációban nem lesz hiány, mert “ma este Ronaldo meg akarja verni a hazája labdarúgásának legújabb nagy tehetségét, Joao Felixet”. Ebből akár egy nagyon jó párharc is kisülhet a Wanda Metropolitánóban.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik, Danny Makkelie holland játékvezető dirigálja majd.