Az Inter korábbi tulajdonosa Sneijderhez hasonlította a csapat játékosát

Szerző: Adamo


Az olasz bajnokság (Serie A) 2019-2020-as kiírásában három forduló után a 20 csapatos mezőnyből már csak az Inter hibátlan, Antonio Conte együttese rajtolt egyedüliként háromból három győzelemmel.

Nyilván túl messzemenő következtetéseket ebből nem lehet levonni, sok van még hátra a szezonból, a milánói csapat pedig jelentős átalakuláson ment keresztül, ráadásul még nem is játszottak a legerősebb ellenfelekkel, de a korábbi első ember, Massimo Moratti szavai mindenképpen érdekesen csengtek, amikor az egyik új igazolást, az Udinese legyőzése alkalmával nagyszerű teljesítményt nyújtó Stefano Sensit elemezte a Corriere dello Sport kérésére:

“Úgy érzem, hogy stabil lábakon áll az Inter. Különösképpen elégedett vagyok tulajdonosi stáb, a vezetőedző, valamint Sensi teljesítményével. Conte jó edző, ezt eddig is tudtuk, nagyszerűen tudja motiválni a csapatot. Bevallom viszont őszintén, hogy Sensitől nem számítottam ennyire kimagasló tudásra. Rendkívül gyors, intelligens játékra képes, meg tudja változtatni a mérkőzés alakulását, leginkább Wesley Sneijderhez tudnám őt hasonlítani, sokat várok tőle a jövőben ezek után.”

A 74 esztendős egykori sportvezető ugyanakkor a hétvégén esedékes Derby della Madonnina kapcsán nem volt hajlandó jóslatokba bocsátkozni, ám reményét fejezte ki azt illetően, hogy az Inter idén a Scudettóért harcolhat.