Brescia: “nem érdemeltünk vereséget”

Szerző: Adamo


Az olasz bajnokság (Serie A) 3. fordulójában rendkívül kiélezett, izgalmas mérkőzést veszített el az újonc Brescia csapata a Bologna ellen, miután kétgólos előnyről, emberhátrányba kerülve kaptak ki 4-3-ra.

A találkozó elején két góljával alaposan meg tudta mutatni az oroszlánkörmeit a tavaly 25 találattal másodosztályú gólkirály, Alfredo Donnarumma, azonban a Brescia hiába vezetett a félidőben már 3-1-re, a második játékrész elején a rutinos Dessena kiállítását követően képtelenek voltak megtartani az előnyt, és a leukémiával küzdő Szinisa Mihajlovics által tüzelt Bologna végül fordítani tudott egy több, mint élvezetes összecsapáson.

“Nagyon magas színvonalú első félidőt játszottunk, három gólt is szereztünk. A szünet után hamar tíz emberre fogyatkoztunk, egy ilyen játékos elvesztése, mint Dessena, komoly csapás, hiszen hasonló kaliberű futballistát, nem tudtam becserélni a kispadról.”

Nagyon sajnálom, hogy végül kikaptunk, a negyedik gól jobb védekezéssel elkerülhető lett volna. Sajnos, ennyit tudtunk kihozni ebből a mérkőzésből, be kell látni, hogy vékony a keretünk, több játékosunk is kisebb-nagyobb sérüléssel volt kénytelen játszani, mert nem tudtam cserélni. Összességében úgy gondolom, hogy nem érdemeltünk vereséget, és azt sem mondanám, hogy kizárólag a kiállítás miatt vesztettük el a meccset, de tanulnunk kell az elkövetett hibákból” – vélekedett a lefújást követően a Brescia csapatát az élvonalba feljuttató vezetőedző, Eugenio Corini.

Három fordulót követően az “Oroszlánok” három ponttal állnak a Cagliari elleni, szezonnyitón aratott idegenbeli siker jóvoltából, jövő hétvégén pedig az Udinese otthonába látogatnak egy potenciális alsóházi rangadóra.