Nápolyban vendégeskedik a Sampdoria

Szerző: Ragnotti


A Serie A harmadik fordulójának szombat kora esti mérkőzésén az előző fordulóban a Juventus ellen derbit bukó Napoli a rajtnál kissé beragadó genovaiakat fogadja a San Paolo-ban 18 órától.

Az előző idényben még Giampaolo mester vezetésével szárnyaló Sampdoria két vereséggel és hét kapott góllal kezdte meg az új idényt, előbb a Lazio, majd a Sassuolo ütötte ki a genovai brigádot. Az idén már Eusebio Di Francesco vezette gárda szempontjából még inkább aggasztó, hogy csak egy alkalommal voltak eredményesek, azt is büntetőből szerezte az előző idény gólkirálya, Fabio Quagliarella.

Látható tehát, hogy a gárda védekezését kell rendbe szednie a mesternek, persze ehhez kellenek az előző idényben parádézó Audero kapus bravúrjai is. A keretbe visszatért Rigoni és Seculin is, Jankto és Maroni azonban sérülés miatt hiányozhat majd.

Kapusok: Audero, Falcone, Seculin.
Védők: Augello, Bereszynski, Chabot, Colley, Depaoli, Ferrari, Murillo, Murru, Regini.
Középpályások: Barreto, Ekdal, Léris, Linetty, Thorsby.
Támadók: Bonazzoli, Caprari, Gabbiadini, Quagliarella, Ramírez, Rigoni.

A Napoli legutóbb a bajnoki címvédő Juve otthonában szenvedett vereséget egy balszerencsés Koulibaly-öngóllal (4-3). Nagyszerű mérkőzést vívtak Torinóban a kékek, de a gólzáporos meccsből a torinóiak jöttek ki jobban, de mindenképpen figyelemre méltó, hogy három gólos hátrányát nagy erőfeszítések árán le tudta dolgozni Ancelotti legénysége.

A következő kerettel készülnek a déliek a találkozóra:

Meret, Ospina, Karnezis, Di Lorenzo, Ghoulam, Koulibaly, Luperto, Maksimovic, Malcuit, Manolas, Mario Rui, Allan, Elmas, Fabian Ruiz, Gaetano, Zielinski, Callejon, Insigne, Llorente, Lozano, Mertens, Younes.

A hét közben már lehetett arról hallani a klub háza táján, hogy nagyon kevés bérlet fogyott el a csapat mérkőzéseire, és ez a vezetőségnek is egy újabb probléma a jövőt illetően. Jó hír, hogy a gárda lengyel középcsatára, Milik sérülése után újra hadra fogható, és a hírek szerint hamarosan szerződést is fog hosszabbítani a klubbal. Ma azonban nem ő, hanem a spanyol Llorente kezdhet, erről is beszélt Carlo Ancelotti vezetőedző a sajtótájékoztatón:

„A Juventus elleni vereséget követően a lehető legjobb formánkban akarunk visszatérni a bajnokságban. Minőségi kerettel dolgozhatunk, és győzni akarunk a Samp ellen is. A csapat általános állapota jó, mindenki időben visszatért a nemzeti együttesétől, így Lozano is, az ő szerepéről még nem döntöttem.”

Insigne és Milik is jól vannak, bekapcsolódtak a közös munkába. Biztosan lesznek változások a kezdőt illetően, de mivel bőven tudok válogatni, ezzel élni is fogok a Sampdoria ellen. Elégedett vagyok Llorente elvégzett munkájával, hamarosan eldől, hogy mennyi lehetőséget kap, az is lehet, hogy a kezdőben számolok vele.”

“Azt gondolom, hogy Conte érkezésével az Inter is a bajnokesélyesek közé lépett fel, a Juve és a mi csapatunk mellett. Azt gondolom, hogy idén odaérhetünk az első helyre, és a játékosok is így gondolják, ez a hozzáállás tetszik nekem. Kemény mérkőzésre számítok a Sampdoria ellen, főleg, hogy két vereséggel nyitottak a bajnokságban, de mi nagy célokra esküdtünk fel, és ennek szellemében csak a győzelem fogadható el este.”

A mérkőzést La Penna játékvezető dirigálja majd.

A várható összeállítások:

Napoli (4-2-3-1): Meret – Di Lorenzo, Maksimovic, Koulibaly, Ghoulam – Elmas, Zielinski – Callejon, Fabian Ruiz, Younes – Llorente.

Sampdoria (3-4-1-2): Audero – Ferrari, Murillo, Colley – Berezinsky, Linetty, Ekdal, Murru – Caprari – Rigoni, Quagliarella.

Azért arra kíváncsiak vagyunk, hogy a szülővárosába visszatérő Quagliarella újra varázsol-e majd? Egy biztos, jót tenne a mérkőzésnek!

A találkozót a DIGI Sport 1 élőben közvetíti 18 órától.