Ancelotti a Napoli keretét méltatta

Szerző: Benedicto


Dries Mertens duplájával 2-0-s győzelmet aratott a Serie A 3. fordulójában a Napoli, így javított a Juventus elleni vereség után. Carlo Ancelotti a mérkőzés utáni nyilatkozatában első sorban csapata keretét, illetve annak mélységét méltatta.

“Jó teljesítményt nyújtottunk, különösen a mérkőzés elején, bár hatékonyabbak voltunk a második félidőben, amikor már nem csak a labdabirtoklásra törekedtünk. Az új érkezők és a padról beszálló játékosok is jól játszottak.” – nyilatkozta Ancelotti a Sky Sport Italianak.

“Nem kaptunk gólt, ami nagy megkönnyebbülés volt az elmúlt hetek után. Nem veszítettük el az egyensúlyt olyan könnyen, bár túl sokszor és túl könnyen veszítettünk labdákat. Olyan felfogást választottunk, ami több kockázatvállalással jár, de úgy gondoltuk, hogy érdemes ezt vállalni. Ugyanakkor kevesebbet kell hibáznunk a passzjátékunkban.”

Miután a csapatra kedden már a BL-címvédő Liverpool elleni hazai összecsapás vár, Ancelotti a csapat variációs lehetőségeiről is nyilatkozott.

Fabian Ruiz és Piotr Zielinski is bevethető a bal szélen és középen is. Ruiztól ma főleg a rövid passzos játékot vártam el, zielinski pedig a hosszú labdákért volt felelős. Minden attól függ, hogy az aktuális ellenfelünk középpályája milyen karakterű, stílusú.”

Llorente egy komplett csatár. Mivel nagyon magas, mindenki azt hiszi, hogy ő csak egy régi típusú befejező csatár, de képes játszani is a futballt, és kiváló technikával rendelkezik. Támadásban rengeteg választási lehetőségem van.”

“Nem állunk még készen arra, hogy egyfolytában rotáljuk a csapatot, de az edzések alapján próbálok variálni. Mindenki magas szintet képvisel, és mindenki, aki beszállt ma a padról, jól teljesített, ami nagyon fontos a csapat fejlődése szempontjából.”

Az új szabályok már lehetővé teszik, hogy a játékvezetők az edzőket is sárga lappal figyelmeztethessék, a bíró pedig fel is mutatta ma a sárga kártyát Ancelottinak.

“Parmában nemrég kiállítottak, de ez volt az első sárgám edzőként! Amikor (még játékosként) utoljára kaptam sárgát, azon a meccsen szereztem egy öngólt is fenékkel…”

Ancelotti mellett kollégája, Eusebio Di Francesco is megszólalt a meccs után, aki a vereség ellenére úgy érzi, ez volt csapata eddigi legjobb teljesítménye a szezonban.

A folytatásban a Napoli a Liverpoolt fogadja a BL-ben, majd a Leccéhez látogat jövő hét végén, a Sampdoria pedig a Torino ellen próbálhatja meg begyűjteni első idei pontjait.