Új otthonra talált Genovában a dán karmester

Szerző: Adamo


Nyáron általános megdöbbenésre választotta a Genoa csapatát a tavalyi BL-elődöntős Ajax Amszterdam dán kiválósága, Lasse Schöne, a rutinos középpályás azonban a jelek szerint nagyon jól érzi magát új állomáshelyén.

A 33 esztendős irányító a nyáron hét év után hagyta el az amszterdami egyesületet az olasz bajnokságban (Serie A) tavaly az Empolival szemben csak jobb egymás elleni eredményének köszönhetően bennmaradó Grifoni kedvéért, amely kétségkívül jelentős erősítéseken ment keresztül a legutóbbi mercato alkalmával.

Ár-érték arányban bizonyára világviszonylatban is az egyik legjobb igazolásnak számított az elmúlt transzfer-időszakban Schöne aláíratása a Genoa számára, aki mindössze 1.5 millió euróért váltott klubot.

“Nem terveztem, hogy elhagyjam az Ajax csapatát, végül azonban így alakult, s igyekeztem új kihívást keresni magamnak, rendkívül szimpatikus volt a Genoa által nyújtott lehetőség. Nem is okozott csalódást, azonnal nagyon jó érzés volt a városban lenni, a feleségemmel együtt úgy gondoljuk, hogy Olaszország csodálatos ország, nagyszerű kultúrát ismerhettünk meg. A Serie A pedig kétségkívül erősebb, mint a holland bajnokság, nagy élmény hétről hétre itt játszani” – nyilatkozta a Genoa első két bajnokiját végigjátszó Schöne.

A dán légiós első tétmeccsén, a harmadosztályú Imolese elleni Coppa Italia-mérkőzésen megszerezte első gólját új csapata színeiben, ám a négy ponttal abszolvált első két Serie A-mérkőzésén adós maradt a találattal, de a Grifoni kétségkívül ígéretesen kezdett az AS Roma elleni döntetlen és a Fiorentina elleni győzelem jóvoltából.

Kíváncsian várjuk, hogy Schöne számára miként alakul a folytatás, és hogy vajon a dán karmester jóvoltából mennyire tud előrelépni a tavalyi 17. helyhez képest a nagy múltú genovai egyesület.