Remek rajtot vett az Azzurrini

Szerző: Ragnotti


Az olasz U21-es válogatott tegnap sikerrel rajtolt az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, a Luxemburg elleni mérkőzésen az új szövetségi kapitány, Paolo Nicolato vezetésével a fiatalok 5-0-ra győzték le Luxemburgot.

A gólokon ráadásul öt különböző játékos osztozott, Locatelli és Kean büntetőből, Sottil, Tumminello és Scamacca akcióból talált be, emellett a mutatott játékkal is meg lehetett elégedve a kilátogató közönség.

A vezetőség és a kapitány is pozitívan nyilatkozott a találkozót követően. Az FIGC (Olasz labdarúgó-szövetség) elnöke, Gabriele Gravina így értékelt:

“Nagyszerű volt a házigazda , itt mindig nagy lelkesedéssel fogadják a nemzeti együtteseket. Örülök, hogy a gárda jól indult el az új úton, az új célok felé. Az olasz csapat újra visszatért a divatba, a vérkeringésbe, és ez tetszik a szurkolóknak is. Az elmúlt hazai Európa-bajnokság rossz emléke már a múlté, büszkén tekintünk a jövő felé.”

Nicolato kapitány is elégedetten nyilatkozott:

“Láttam a csapatnak egy jó arcát, de akad még javítanivaló, még sokat kell fejlődnünk. Az első félidőben egy kicsit hiányzott a pontosság, amiben a második félidőben a cserék után fel tudtunk javulni, jól szálltak be a cserejátékosok is. A hozzáállásunk megfelelő volt, de ugyanezt várom el a következő mérkőzéseken is. Moise (Kean) cseréjére azért volt szükség, mert frissíteni akartam középen is, Sottil pedig jól is játszott. Megyünk tovább a megkezdett úton.”

Az Azzurrini az 1. csoportban legközelebb a listavezető Írországhoz látogat október 10-én. Az írek mellett Svédország és Izland is komolyabb ellenfélnek ígérkezik a selejtezősorozat során.