Megvan, melyik csatár távozik a Napolitól

Szerző: Adamo


Hirving Lozano és Fernando Llorente érkezésével elég nagy tumultus alakult ki a Napoli csapatának támadószekciójában, olasz lapinformációk szerint azonban már eldőlt, hogy melyik játékos távozhat jövő nyáron.

A Corriere dello Sport beszámolója szerint Dries Mertens 2020. június 30-án lejáró szerződése nem fog meghosszabbításra kerülni a Dél-olasz klubnál, a rutinos belga támadó így hét év után ingyen távozhat az együttestől.

A Napolihoz 2013-ban szerződő, most 32 esztendős Mertens még Sarri csodafegyvere volt az ex-bankár nápolyi időszaka alatt, azonban a múlt nyáron kinevezett Carlo Ancelotti regnálása során már korántsem tölt be olyannyira vezetőszerepet, sokkal inkább a fiatalabb Arkadiusz Milik került előtérbe, aki várhatóan jelenlegi fizetése duplájával hosszabbíthat hamarosan szerződést a klubnál.

Mertens a 2016-2017-es idényt 28 Serie A-s találattal zárta, és azért a tavalyi idényben is elérte a 20 gólos határt összességében, míg teljes nápolyi karrierje alatt minden sorozatot figyelembe véve 110 gólt szerzett 228 fellépés során az Azúrkékek szerelésében.

Az olasz lap szerint Mertens számára a legvalószínűbb, hogy Kínába vagy pedig az Egyesült Államokba fog igazolni karrierje utolsó szakaszára.