Két csapat is vinné a Violák kiválóságát

Szerző: Adamo


Olasz lapértesülések szerint a továbbra is mindkét olasz topcsapat kívánságlistáján előkelő helyen szerepel a Fiorentina tehetséges játékosa, Federico Chiesa leigazolása.

A Corriere dello Sport legutóbbi cikke szerint a rekordbajnok Juventus és a legfőbb kihívóként emlegetett Inter egyaránt arra készül, hogy a jövő nyári átigazolási időszakban kivesse hálóját a Violák kiválóságára, akiért az általános vélekedés szerint legalább 80 millió eurót kéne majd fizetnie a befutónak, amennyiben a firenzeiek Chiesa értékesítése mellett határozzák el magukat.

A 21 esztendős szélső a 2016-2017-es idény során mutatkozott be az olasz élvonalban, azóta pedig alapembere lett a Fiorentinának, az elmúlt szezont például hat-hat bajnoki és Kupa-találattal fejezte be.

Sőt, emellett Chiesa az utóbbi időszakban már a Roberto Mancini által új alapokra helyezett, fiatalosabb olasz válogatottban is alapembernek számít, s tavalyi debütálása óta már 14 alkalommal viselhette a nemzeti csapat szerelését.

A Fiorentina saját nevelésű játékosának édesapja, Enrico Chiesa annak idején 1999 és 2002 között ugyancsak erősítette a Violákat, s emlékezetes időszakot töltött a Sampdoria, a Parma és Siena csapatainál is, azonban sem a torinói, sem pedig a milánói sztárcsapatban való játékra nem adatott meg számára a lehetőség. Vele ellentétben a fiának úgy látszik, hogy összejöhet valamelyik…