Hatodik győzelmére hajt az Azzurri Finnországban

Szerző: Ragnotti


A finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőn a sorozatban eddig hibátlan Olaszország hatodik alkalommal is győzne, az örmények elleni mérkőzés után újra idegenben. A cél érdekében Roberto Mancini szövetségi kapitány az örmények elleni győztes meccshez képest néhány változtatást is eszközölhet majd a kezdőcsapatot illetően a csoport második helyén álló északiak ellen.

A finnek remek formában várják Tamperében az Azzurrit, hiszen négy mérkőzéses győzelmi sorozatban vannak, és megérdemelten foglalják el a csoport második pozícióját. Azonban legutóbb éppen Olaszországban kapituláltak, akkor Mancini legénysége Barella és Kean találataival jobbnak bizonyult jobbnak.

A biztos védekezésből (kettő kapott gól!) gyorsan vált át támadásba Markku Kanerva kapitány válogatottja, és juttatja az ügyeletes gólzsák, Teemu Pukki felé a labdákat. A Norwich légiósa már öt találatnál jár az angol első osztályban is, egyértelműen a finnek legveszélyesebb játékosa, és az önbizalommal sem áll hadilábon a támadó – őt mindenképpen semlegesítenie kell az olasz védelemnek. A görögök elleni legutóbbi mérkőzésen Pukki büntetőből volt eredményes, ez, mint később kiderült, győztes találatnak bizonyult. Finnország nagyon motivált, mert megvan az esélye arra, hogy történetet során első alkalommal kijusson az Európa-bajnokságra.

Roberto Mancini kapitány többek között erre is felhívta a figyelmet a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón:

„Jobb fizikai állapotban vannak a finnek, és nagy küzdeni tudás jellemzi őket. Soha nem adják fel, és emellett fegyelmezett futballal rukkolnak elő. Nagyon kemény mérkőzés lesz, de győzni jöttünk! Ez lesz az eddigi legnehezebb mérkőzésünk, a játékosaink még csak most kezdték meg a szezont, szemben a finn labdarúgókkal. Jó teljesítenek a csoportban, megérdemelten tanyáznak a második pozícióban, és van lehetőségük kijutni az Európa-bajnokságra.”

Kissé fáradtak a játékosaim, ezért változtatni fogok a csapaton. Az eltiltott Verratti helyén Sensi játszik, Pellegrini pedig előrébb kezdhet majd. Meglátom, hogy milyen állapotban lesznek a támadók, a Belotti, Bernardeschi, Chiesa trió, és ennek megfelelően variálhatunk majd ebben a szekcióban. Emerson sokat fejlődött, már Rómában is jól játszott, azóta pedig magabiztos teljesítményt nyújt, ő kaphat lehetőséget a baloldalon vasárnap este. Sok tehetséges fiatal játékosunk van, akiket szeretnék kipróbálni a selejtezősorozatban, de ehhez az kell, hogy minél előbb kvalifikáljuk magunkat a tornára.„

Jorginho foglalt helyet Mancini mellett a sajtótájékoztatón, és lelkesen beszélt arról, hogy szeretne bizonyítani:

„Képes vagyok megtenni, amit a kapitány kér tőlem. Megmutatom, hogy helyem van a kezdőben. A finnek minőségi és fegyelmezett futballt mutatnak be, de mi győzni megyünk Tamperébe!„

Az Azzurri tehát újabb győzelemre készül, Mancini mester várhatóan a következő kezdővel készül a finnek legyőzésére:

Donnarumma – Izzo, Acerbi, Bonucci, Emerson – Lo. Pellegrini, Jorginho, Sensi – Bernardeschi, Belotti, El Shaarawy.

A mérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődik, a Sport 1 élőben közvetíti.