Serie B: hárman rajtoltak hibátlanul

Szerző: Adamo


serie-b-logo

A Serie A mellett már az olasz másodosztály (Serie B) 2019-2020-as kiírásában is megrendezték az első két forduló mérkőzéseit, és meglepetéseket is regisztrálhattunk már szép számmal.

A tavalyi élvonalbeli kiesők közül az Empoli 4, a Frosinone 3, a Chievo pedig csupán egyetlen pontot szerzett a Serie B idei első két fordulója alkalmával, holott mindhárom kieső célja egyértelműen az azonnali Serie A-s visszatérés lehet a mostani szezon során. Nem kezdett náluk sokkal jobban a két évvel ezelőtt búcsúzó Benevento és Crotone sem, akik a nyitókörös döntetlen után legutóbb már győzni tudtak, így ugyancsak 4-4 pontot regisztrálnak.

De akkor kik vannak az élen? Kapaszkodjunk meg kicsit! Mindkét meccsét megnyerte a nyáron kinevezett Gian Piero Ventura által irányított Salernitana együttese, pedig bizonyára nem sokan fogadtak volna arra, hogy a bukott kapitány sokáig fogja húzni új állomáshelyén. Két 1-0-s sikerrel rajtolt a harmadosztályból frissen feljutó Virtus Entella gárdája, illetve ugyancsak 6 pontos startból jött ki az évek óta többre hivatott Perugia csapata, melyet a korábban a Pescarát már egyszer az élvonalba vezető Massimo Oddo dirigál a kispadról.

A Serie B mezőnyének végén is találhatunk kisebb-nagyobb meglepetéseket: sereghajtó ugyanis a tavalyi playoff döntőt hajszál híján elveszítő Cittadella, mint ahogyan nem szerzett még pontot a legutóbb kimagasló tavaszt produkáló Livorno, illetőleg két újonc, a Juve Stabia és a Trapani sem.

A Serie B állása a 2. forduló után:

További érdekességekért, hírekért kövesd naprakészen a Serie B magyar oldalt!