Manolas a Serie A idei leggyorsabb játékosa

Szerző: Benedicto


Javában zajlik a válogatott szünet, ami azzal is jár, hogy lényegesen kevesebb aktuális téma adódik a világsajtó képviselői előtt, akik így számos érdekességet, statisztikát igyekeznek ilyenkor előásni. A Serie A olasz játékosaira vonatkozó infók után most a Gazzetta dello Sport szedte össze, kik a Serie A idei szezonjának eddigi leggyorsabb játékosai.

A milánói napilap meglehetősen meglepő eredményre jutott, ugyanis az első helyen Kostas Manolas, anyáron Rómából Nápolyba szerződésé görög középhátvéd található. Manolas esetében 35,41 km/h-s sebességet mértek az illetékesek, ezen a poszton pedig bár fontos lehet a sebesség, mégis viszonylag ritkán látunk ekkora sprinteket középhátvédektől.

Manolast a Juventus klasszisa, Cristiano Ronaldo követi a listán 34,62 km/h-s végsebességgel. A portugál ezzel is bizonyítja, hogy bár már 34 éves, fizikálisan még mindig felveszi a versenyt a nála akár 10 évvel fiatalabb játékosokkal is.

A harmadik helyen Simone Zaza nevét találhatjuk (34,56 km/h), ami pedig a támadókat illeti, érdemes még megemlíteni a szintén 30 fölötti Edin Dzeko (33,04 km/h), valamint Ciro Immobile (32,40 km/h) nevét – posztjukból adódóan ők szintén nem a gyorsaságukból élnek, mégis képesek bármikor egy látványos sprintet kivágni.

A statisztikák egyetlen apró hibája, hogy a Gazzetta (amely a Lega Serie A hivatalos adataira, egyben a Netco-Stats számaira hivatkozott) nem említi, melyik játékosnál mikor mérték az említet csúcssebességeket.