Berardi végre feltámadt poraiból

Szerző: Adamo


A Serie A 2. fordulójában Domenico Berardi emlékezetes mesterhármasával győzte le a Sassuolo nem kis meglepetésre a tavaly a közvetlenül a nemzetközi kupaindulást érő helyek mögött célba érő Sampdoria gárdáját.

A már 25 éves, sokak által örök ígéretnek tartott támadó tőle rég nem látott formában futballozott azok után, hogy az utolsó néhány szezon csapnivalóan sikerült számára, és a legtöbben már leírták őt. Nem sokan gondolták volna már, hogy komolyabb szinten még számolni kell vele, a mostani mesterhármasa után azonban lehet, hogy mégis lesz még belőle valami?!

Berardi a 2013-ban a bombameglepetésre az élvonalba feljutó Sassuolo tehetséges játékosaként hívta fel magára a figyelmet, miután élete első Serie A-s szezonjában a 19 évesen 16 gólig jutott az atombiztos kiesőnek jósolt, ám végül bennmaradó csapat színeiben. Pályafutása legemlékezetesebb meccsét is ebben az idényben játszotta: 2014 januárjában mesternégyest lőtt a Milan ellen.

Hihetetlen, de igaz: Berardi azóta nem futott olyan jó szezont, mint debütáló élvonalbeli szezonjában. Ennek megismétléséhez egy évvel később állt a legközelebb, amikor 15 találat fűződött a nevéhez, azóta viszont ahogy egyre nagyobb figyelem kísérte szereplését, és egyre több nagyobb csapat kezdte el őt monitorozni, úgy esett vissza Berardi teljesítménye.

A 2017-2018-as bajnoki szezonban például csupán négyszer tudott eredményes lenni, és a tavalyi kiírásban szerzett nyolc találatára sem feltétlen lehet büszke. Az új szezonban azonban rögtön az első meccsén triplázott, ami mindenképpen bizakodásra adhat okot vele kapcsolatban…