Végre elhúzott az Inter rákfenéje!?

Szerző: Adamo


A héten lezárult nyári átigazolási időszak leghosszabb huzavonája egyértelműen Mauro Icardi és kedves felesége szappanoperája volt, amely – első ránézésre úgy tűnik, hogy – az Inter csapata és az olasz bajnokság számára egyaránt happy enddel zárult.

Nyilván Icardi kvalitásait és rátermettségét ismerve szomorú az egész történet, hogy ennyire megromlott a viszonya a saját csapatával, de a gyakorlatilag tavasz óta tartó huzavona már egész biztosan káros volt a milánói egylet számára. Alighanem a lehető legjobb megoldás született a klubváltásával a szituációt egyébként mindvégig vérprofi módon kezelő Inter részéről.

A 26 éves argentin csatár 2013-as Sampdoriától való megszerzése óta minden sorozatot figyelembe véve 219 mérkőzés alatt 124 találatot szerzett, ami kiváló mutatónak számít Olaszországban – menet közben pedig 29 egységével a 2017-2018-as idény társgólkirálya volt Ciro Immobile társaságában.

Icardi azonban belebukott az egójába és az asszony pénzhajhász üzletpolitikájába, és hiába próbálták mindvégig ők szabni a feltételeket, az Inter vezetősége az ügyet kegyetlen profizmussal kezelve előbb a nyakára hozta Romelu Lukakut és Alexis Sánchezt, majd az argentin lelátóra száműzésével fenyegetőzött, így az “álompárnak” az idő szűkében egyetlen választásként a párizsi kaland maradt. Ráadásul még ebből is az Inter jött ki jól, hiszen azzal a feltétellel adták őt kölcsön a PSG-nek, hogy Icardi 2022-ig szerződést hosszabbított a Nerazzurrinál, a franciáknak pedig nem kötelező vételi opciójuk lesz rá a nyáron, tehát adott esetben a mostani évad végeztével akár újra bekopogtathat még az Inter ajtaján…

Icardi egyeduralkodó világsztár és bálványozott klublegenda lehetett volna a milánóiaknál, azonban nem ezt választotta, s hiába viselhette azt a csapatkapitányi karszalagot, melyet korábban a honfitárs és emblematikus figura, Javier Zanetti is hordott, képtelen volt átérezni az ezzel járó felelősséget.

Icardi csúfosan elvesztette ezt a játszmát, és jelen állás szerint leköpködve, megszégyenítve, a hátsó ajtón távozott az Intertől, és kuncsorogta be magát a PSG-hez.

Meglátjuk, mit hoz a jövő, s mire megy az Inter Icardi nélkül, valamint Icardi az Inter nélkül, mindenesetre a csapat a szezonkezdő két győzelem alkalmával felszabadult, letisztult játékot produkált, ami bizakodásra adhat okot a jövőt illetően. Másfelől pedig később kiderül majd, hogy az idény végeztével a PSG végleg megveszi-e őt, vagy esetleg visszatér a San Siróba, hogy jövő nyáron ne adj’ Isten tovább folytatódjon az argentin teleregény…