Az egykori Juve-csatár a Napolihoz tért vissza

Szerző: Adamo


Az átigazolási időszak egyik meglepő transzfere minden bizonnyal sokak számára Fernando Llorente olaszországi visszatérése volt, a korábban a Juventust erősítő rutinos támadó ugyanis a bajnoki kihívó Napoli szolgálatába szegődött.

A 34 esztendős spanyol támadó annak idején 2013 és 2015 között 27 találatot szerzett 92 tétmérkőzésen az “Öreg Hölgy” színeiben, távozásától mostanáig pedig hazájában és a szigetországban szerepelt. Llorente a köztes időszakban megfordult a Sevilla, a Swansea és legutóbb a Tottenham csapatában is, a tavalyi BL-döntős színeiben két év alatt 13 gólt szorgoskodott össze.

Bár a Spurs a kiszivárgott hírek szerint hajlott volna a szerződése megújítására, Llorente mindenképpen új kihívásokra vágyott, és nem titkolt célja volt a Serie A-ba való visszatérés, a nápolyiak mellett a ligából a pletykák szerint az Inter, az AS Roma és a Lazio egyaránt szívesen látta volna.

A 193 centi magas Llorente a közelmúltban két évre szóló megállapodást kötött a Partenopei csapatával, és a tervek szerint Arkadiusz Milik váltótársa lehet majd a középcsatár posztján.