A nyár visszatérője (?): Mario Balotelli

Szerző: Adamo


Ugyan a nyári átigazolási piac hétfő este lezárult, az új honlap új lehetőséget biztosít, hogy rendezettebb formában is górcső alá vegyük az olasz bajnokságot (Serie A) érintő legjelentősebb nyári transzfereket.

Nem mehetünk el szó nélkül Mario Balotelli romantikus hazatérése mellett, aki több távoli kontinensről érkező ajánlat helyett az élvonalba frissen feljutó Brescia által nyújtott lehetőséget fogadta el. Ami azért különösen megindító, mert “Super Mario” annak idején gyerekkorában itt nőtt fel, néhai nevelőapjának pedig nagy álma volt, hogy egyszer a kék-fehérek színeiben játsszon a fia.

Balotelli az elmúlt három szezont a francia első osztályban (Ligue 1) töltötte, két és fél idényen át az OGC Nice játékosa volt, múlt tavasszal pedig az Olympique de Marseille soraiban vétette észre magát, ahol 12 bajnoki mérkőzés alatt nyolcszor tudott eredményes lenni. Utoljára 2016-ban az AC Milan színeiben szerepelt hazája bajnokságában.

A 29 esztendős csatár tehát három év után tért vissza Olaszországba, döntésében bizonyára az is közrejátszott, hogy szeretne bekerülni Roberto Mancini jövőévi Európa-bajnoki keretébe, ezt pedig a Serie A-ból nagyobb eséllyel harcolhatja ki, mint adott esetben Kínából vagy Brazíliából tehette volna.

Személyében mindenképpen egy komoly egyéniséggel színesedett az olasz bajnokság mezőnye, azt pedig mindannyian őszintén reméljük, hogy végre tényleg benőtt a feje lágya (ez az érett döntés bizony ezt mutatja), hiszen a válogatottnak is hasznára lehet egy topformában futballozó Balotelli…